Як обрати чай Матча?

Як вибрати чай Матча?

Популярність чаю Матча стрімко зростає і разом з цим з’являється велика кількість неякісної продукції. У цій статті ми підкажемо на що варто звернути увагу при виборі японського чаю Матча.

Колір

Японський чай Матча має бути насичено-зеленого кольору. Він не має мати жовтуваті чи болотні відтінки, що є головними рисами матча китайського походження. Також блідий відтінок чаю є ознакою низькоякісного японсього матча, що не підходить для пиття.

Смак

Смак високоякісного Матча у пропорції 2 г чаю до 80 мл води не має неприємної яскраво вираженою гіркоти. Спарвжній Матча — це ніжний та освіжаючий напій з трав’яними нотками та солодкуватим післясмаком.

Термін придатності

Щоб отримати всу корисні властивості чаю Матча— необохідно щоб він був свіжий. Рекомендований у Японії термін для вживання Матча це 12 місяців, з дати виробництва.

Упаковка

Чай Матча обов’язково повинен продаватися в щільно закритій упаковці, що вберігає його від контакту з киснем. Чай в закритому вигляді може зберігатися до двох років, а як тільки ви відкрили упаковку його варто випити протягом наступних тьох-чотирьох місяців. Не купуйте матча в прозорій упаковці та на вагу

Пінка

Густина пінки залежить від температури води, що має бути не більш ніж 80 градусів, та інтенсивності збивання. Найкраща температура води для гарної густої пінки це 80 градусів. При правильному взбиванні пінка має бути густою, щільною та без великих бульбашок на поверхні.

 

Автор: Аксьонова Марина